Finnish music videos from the vaults part 3: Penniless & Mummypowder

Penniless: Adam’s Apple Pie

Penniless is a fabulous band that usually installs plenty of melodic beauty into their blissfully twisted rock songs. Adam’s Apple Pie wonderfully shows their pop sense and it might be my favourite Penniless song eventhough they have a huge amount of great songs under their belt. Adam’s Apple Pie is from their excellent Anola album that was released back in 2001.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Jrzrg3LylhE]

Penniless Website
Penniless at myspace
 
 
Mummypowder: Don’t Hold Your Breath

You can also file this one under excellent finnish guitar pop. Don’t Hold Your Breath is the opening track of Mummypowder’s marvellous third album Consternation! Uproar! that was released in 2004. Mummypowder is certainly among the greatest finnish guitar pop bands and hopefully they will eventually return with the fourth album that has been in the working state for quite a while.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4UGe19x8qsg]

Mummypowder Website
Mummypowder at myspace

You may also like

3 Comments

 1. Huippua! (Enpä muuten tiedä, pitäisikö täällä kirjoittaa englanniksi vai millä kielellä..) Adam’s Apple Pie on ihan mahtava biisi. The Attraction vei kyllä jalat alta siinä määrin, että en oikein saanut vielä itseäni perehtymään niihin muihin levyihin.. Anolaa kuuntelin kyllä useamman kerran, mutta en ihan lopullisesti vielä lämmennyt. Se kuulosti tosi grungelta Attractioniin verrattuna, mikä ei siis sinänsä ole mikään huono juttu.

  Oli coolia nähdä Don’t Hold Your Breath, jonka videota en ollut ennen nähnyt. Aika metka oli! Ja biisi on ihastuttava. On siitä taas aikaa vierähtänyt, kun on sen viimeksi kuullut. Siinä on toinen bändi, jolta kannattaisi myös yrittää joskus kuunnella tarkemmin jotain muita levyjä kuin viimeisintä.. Mutta sitten ei olekaan aikaa. No, onhan niitä kiinnostavia bändejä edelleen olemassa pari… biljoonaa.

  Viimeiset viisi päivää ovat kyllä menneet aika lailla yhden tietyn yhtyeen parissa…

  Missä mahtavat luurata muut vierailijat? Täällä on ihan mahtavia juttuja – vieläpä niin paljon, että menee kyllä vähän aikaa ennen kuin ehdin perehtymään kaikkiin juttuihin, joihin haluan…

 2. Englanti tai Suomi käy kieleksi. Siihen kun rajoittuu allekirjoittaneen kielitaito. Eli suomeksi voi ihan vapaasti kirjoittaa.

  Penniless ja Mummypowder ovat kyllä molemmat loistavia orkestereita joihin kannattaa laajemminkin tutustua. Itse asiassa mullakaan ei ole täydellistä Penniless katalookia. Puuttuu kaksi ekaa + vielä Joe. Varsinkin tuon epäilemättä hienon Joen puuttuminen tuntuu lähes häpeälliseltä kun Velocity tuli jo hyväksi todettua sitä ennen. No silloin -98 ei vielä ollut varaa kauheasti levyjä ostella ja jälkikäteen tuon aukon paikkaaminen on vain jäänyt. Juurikin tuon syyn takia että aina on biljoona uuttakin artistia joihin on joku pakonomainen tarve tutustua.

  Ihan hyvin noita kävijöitä on statsien mukaan ollut, vaikka ne ei varmaan koko surullista totuutta tän blogin kävijämääristä kerrokaan. Kommentointeja nyt ei ole juuri näkynyt, mutta se nyt ei yllätä. No mun ujolla ja aralla luonteella se voisi jopa olla stressaavaa, jos mun kirjoituksia paljon kommentoitaisiin. Silti saa kyllä vapaasti kommentoida. Tuntuu se kuitenkin pitemmän päälle vähän järkevämmältä jatkaa kirjoittelua, jos huomaa jonkun jopa näitä lukevan. Ihan hauskaa tää kyllä näin alkuun on vaikka ei kukaan lukisikaan..

 3. Thanks for sharing! 🙂

  The fourth Mummypowder album is in the works, and as you said, has been for some time now, but so’s our fifth, and sixth, for that matter – so by the time we release our very last record ever – presumably when someone pries the guitars out of our cold, dead hands – there’ll have already been too many of them for some…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *