News: Epilä & Omsk

EPILÄ:

E_ajatuspoliisi_small

Epilä’s debut single Ajatuspoliisi will be released today on 14th of october by Terra Recordings. I can’t say much about the music because up until now it’s been rather hard to hear their songs outside live concerts (they don’t have a myspace and don’t give any samples on their website either). However, the band contains lovely and talented people who have previously played in groups such as Guava, Cartoon Tree, Jadecroon, Aknestik etc so I suppose it’s safe to assume that it will be great stuff. The debut album will follow in january.

Epilä Website

OMSK:

Omsk is a finnish folk act I found an hour ago (thanks to Antti) and since then I’ve been listening to their debut album on spotify. No final conclusions yet, but it is quite convincing stuff and I really like it.  In case you don’t have spotify, a lot of Omsk’s material is also available on the Omsk website and on their myspace.

Omsk Website
Omsk at myspace

You may also like

1 Comment

  1. Epilästä tiedän sen verran, että näin heidät livenä viime viikolla. Ei ollut totta puhuen kyllä ihan mitä jäsenten aikaisempien projektien perusteella olisi voinut odottaa.. Lyhyesti sanottuna meininki oli aika paljon progempaa aikaisempiin bändeihin verrattuna ja jopa pikkuriikkisen hevahtavaa. En siis lämmennyt (vielä) kauheasti tälle yhtyeelle. Heidän musiikissaan oli tämänhetkisiin mieltymyksiini nähden hieman liikaa sellaista ainesta, jota kutsun muotidiscorockiksi – hiukan liian synkkää ja aivan liian vähän purkkaa…

    Myönnän, että musiikillinen arvostelukykyni on tätänykyä HIEMAN vinksallaan. Mutta kai ihmisellä on silti aina oikeus toivoa iloista ja purkkaista poppia/rokkia, jos siltä tuntuu…

    Lopullista tuomiota Epilästä en kuitenkaan aio esittää tämän näytön perusteella. Täytynee kuunnella seuraavaksi se single.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *