Flavour of the Month 5.10.2012 – Withered Hand (sco), Swaying Wires (+ Withered Hand Finland tour)

Flavour of the Month seem to be rather international these days. We have another international guest next Friday when wonderful Scottish folk singer-songwriter Dan Willson aka Withered Hand will share the stage with a great local group Swaying Wires. Withered Hand’s new 10″ EP Inbetweens will also get a Finnish release through Lumpeela Julkaisut in october and Withered Hand celebrates their upcoming massive stardom in Finland by playing three shows in Finland. The full Withered Hand Finland tour schedule is:

Thu 04.10. Telakka, Tampere
Fri 05.10. FOTM, Pikku-Torre, Turku (with Swaying Wires)
Sat 06.10. Korjaamo, Helsinki

This is the beautiful title track of the new EP Inbetweens:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BxBuvmRjEWs]

I’m also excited to finally see Swaying Wires live. I still really like their demo songs that you can find from soundcloud. This one is entitled Brings Me Home.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/22124424″ iframe=”true” /]
 
And you’ll need a couple of Finnish lessons to read the rest.

SKOTTIVIERAS FLAVOUR OF THE MONTHIIN

Lokakuun Flavour Of The Month-illan artistivieraina kuullaan skotlantilaista, taiteilijanimellä Withered Hand esiintyvää Dan Willsonia sekä turkulaista Swaying Wires-yhtyettä. Aktit nousevat lavalle FOTMin kotiluolassa Pikku-Torressa perjantaina 5.10.

Edinburghilainen folktrubaduuri Withered Hand on kirvoittanut mairittelevia vertailuita kulttihullu Daniel Johnstoniin, ikiraakku Neil Youngiin sekä jopa Sufjan Stevensin ja Belle and Sebastianin kaltaisiin nimiin. Mediakirjoittelut sikseen: nettisivunsa ääninäytteiden perusteella kyseessä on persoonallinen, mukavalla tavalla kierokin laulaja-lauluntekijä, jonka musiikissa kuuluu hienosti skotlantilaisuus, vastakulttuuriasenne sekä silkka melodinen melankolia.

Swaying Wires tulee puolestaan Suomen Turusta ja valloittaa karhean juurevalla, tunnelmoivalla indie-americanalla The Walkaboutsin ja jopa Mazzy Starin hengessä.

FLAVOUR OF THE MONTH esittää
Withered Hand (SCO)
Swaying Wires

+ FOTM DJ team
pe 5.10. 2012 klo 21-03
Pikku-Torre, Yliopistonkatu 30, Turku
liput 4€

linkit:
http://www.witheredhand.com/
http://www.soundcloud.com/swayingwires

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *