Howdy! and december FOTM

Okay, it seems that it took me quite a long time to beat that flu I mentioned in the earlier post eventhough it was not THE flu (I know because it was tested). Even though I didn’t feel really awful during the time, three weeks of mild fever was still quite frustrating and I didn’t feel like spending my energy on this blog (I should have though. It would have been a lot wiser than playing eastside hockey manager or watching NFL games. If I felt good enough to spend hours on those, I definitely felt good enough to update a blog). Now that I’m healthy again it’s time to start writing again. A lot has happened during the time I’ve wasted. For example there’s been a new Sister Flo album and some new Snow Coloured Kid songs. I’ll write a news entry about them during the weekend.

First it’s time to focus on the next Flavour Of The Month club that takes place at Pikku-Torre on friday 4th of december. I’ll be one of the DJs as usual. Here’s the information in finnish:

BEATIÄ JA KANTRIA FLAVOUR OF THE MONTHISSA

Turkulainen kitarapopklubi Flavour Of The Month on jo vuosia ensiesitellyt paikallisia bänditulokkaita ja tuoreita projekteja. Joulukuun klubi-illassa debytoi peräti kaksi uutta turkulaista yhtyettä. The Good Times operoi 60-luvun alun rhythm & bluesin, rock’n’rollin ja brittibeatin maisemissa, kun taas Peconia tunnelmoi pedal steeliä myöden amerikkalaisen countryn syvissä vesissä.

The Good Times niittaa lähtökohdakseen musiikin ja meiningin mielikuvasta ”Beatles Hampurissa 1962” – toimialana siis rapea hauskanpito vanhan rockin parissa ja hyvät kekkerit ilman turhaa puristusta. Good Timesia voitaisiin luonnehtia vaikkapa Flavour Of The Monthin housebandiksi, sillä sen takaa löytyvät FOTMin monivuotiset puuhamiehet Jyrki Mäkelä ja Mikko Lappalainen. Kvartetin täydentävät Jaakko Söderström (Lappalaisen bändikaveri Ben’s Diapersista) sekä paikallinen studiovelho Danil Venho.

Peconia puolestaan kuulostaa MySpace-profiilinsa mukaan samalta kuin ”three chickens on noble booze”. Mitä luonnehdinta tarkoittaa, pitää tulla tarkastamaan Pikku-Torreen 4.12., sillä Peconian MySpace ei vielä tarjoa ääninäytteitä. Sieltä löytyy kuitenkin hatunnostoja hienoille esikuville, kuten Gram Parsonsille, Felice Brothersille ja Bon Iverille.

FLAVOUR OF THE MONTH esittää:
THE GOOD TIMES
PECONIA (http://www.myspace.com/peconia)
+ FOTM DJ team
pe 4.12. 2009 klo 21-03
Pikku-Torre, Yliopistonkatu 30, Turku
liput 3€

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *