FOTM presents: One Chord to Another 10th Anniversary – The Genuine Fakes (Sweden), The Sugarrush, The Wonderminer

Flavour Of The Month and One Chord to Another joined forces and are celebrating their anniversaries at Pikku-Torre, Turku on saturday 3rd of september. The host of the evening, Flavour Of The Month club turns 13 years old and this little blog is celebrating 10th anniversary. And we have something very special to offer. Two fabulous Finnish pop bands/artists The Sugarrush and The Wonderminers sharing the stage with our Swedish friends, the wonderful Stockholm-based power pop group, The Genuine Fakes.

FLAVOUR OF THE MONTH presents:

One Chord to Another 10th anniversary / Flavour of the Month 13th anniversary
The Genuine Fakes (Sweden)
The Sugarrush
The Wonderminers

la 3.9.2011 klo 21-03
Pikku-Torre, Yliopistonkatu 30, Turku
liput 4€

The Genuine Fakes (Sweden)

The Genuine Fakes from Stockholm, Sweden will headline the evening. They are one of the best nordic power pop bands at the moment and actually their debut album entitled The Striped Album is even one of the best power pop albums I’ve heard during the recent years. I’m extremely excited that they are coming to Finland (update: The Helsinki concert didn’t work out, So they will only play in Turku on 3.9.2011). They are marvelous and remind me of Popsicle, The Posies, The Merrymakers.

The Genuine Fakes Website

The Sugarrush

A huge favourite of mine and it was totally obvious that if there will be some kind of onechord.net party, The Sugarrush had to play there if they were willing and able to. Thankfully they were and it will be so great to see this hardest rockin’ pop band in the world play a live concert.

The Wonderminers

And last we have The Wonderminers going solo. Their drummer Olli Moilanen is currently investigating the indie pop scene in Bangladesh, but Petri Nakari from The Wonderminers is able to create a lot of pop magic also on his own and will start the evening with some high quality guitar pop songs.

The Wonderminers Website

And the FOTM DJ Team will also be there playing (for example) a whole lot of nordic power pop, finnish pop music. See you there.

And the Finnish press release:

FLAVOUR OF THE MONTHISSA JUHLITAAN KYMMENVUOTIASTA ONECHORD-BLOGIA

Turkulaisen Flavour Of The Monthin syyskausi käynnistyy lauantaina 3.9. juhlatunnelmissa, kun klubi itse täyttää 13 vuotta ja klubin DJ-ryhmään kuuluvan Vesa Lautamäen One Chord to Another-blogi juhlistaa kymmentä toimintavuottaan kolmen live-esiintyjän voimin. Lautamäen kuratoimassa tapahtumassa esiintyvät tukholmalainen The Genuine Fakes, vaasalais-helsinkiläinen The Sugarrush sekä vielä varmistamattomalla kokoonpanolla esiintyvä pääkaupunkilainen The Wonderminers.

One Chord to Another aloitti suomalaista kitarapoppia käsittelevänä nettisivustona ja muuntui blogiksi muutama vuosi sitten. Erityisesti blogivuosina sivustolla on käsitelty enenevässä määrin myös ulkomaista musiikkia, kuten vaikkapa ruotsalaista Genuine Fakesiä, jota voitaisiin kuvailla sekä Flavour Of The Monthin että One Chordin prototyyppisuosikiksi. Kvartetti työstää häpeilemättömän klassista, yltiömelodista powerpoppia, jonka ilmeisiä vaikutteita (Popsicle, Merrymakers, Wannadies, The Posies jne.) bändi ei pahemmin peittele.

The Sugarrush puolestaan on vuosien varrella esiintynyt FOTMissa useasti ja Lautamäen kaikkien aikojen lempibändinä itsestään selvä valinta illan esiintyjäkaartiin. The Wonderminersin jäsenet ovat niin ikään esiintyneet eri kokoonpanoissa (mm. Red Carpet ja Sister Flo) FOTM:ssa useasti ja edustavat osaltaan One Chordin ja FOTM:n käsitystä laadukkaasta popmusiikista.

tapahtumatiedot:
FLAVOUR OF THE MONTH esittää
ONE CHORD TO ANOTHER 10 V!
THE GENUINE FAKES (SWE)
THE SUGARRUSH
THE WONDERMINERS

+ Flavour Of The Month DJ team
Pikku-Torre, Yliopistonkatu 30, Turku
La 3.9. klo 21-03
Liput: 4€

You may also like

1 Comment

  1. well greetings from northeastern pennsylvania usa-i’m up late searching for a free fountains sky full download link and found this super pop site-love to explore this tommorrow! love those powerpop videos above. lee

Leave a Reply

Your email address will not be published.